Sweden Sport Academy

Knatteskutt – Idrottslektion

2003  startade Sweden Sport Academy som idag finns över hela landet och är Sveriges största arrangör av barn- och ungdomsidrott. Sweden Sport Academy riktar sig till nyfikna barn som vill prova på flera olika idrotter under en och samma termin och de erbjuder därför ett stort utbud av olika kurser – där Knatteskutt är en av dem.

Knatteskutt riktar sig till barn i åldern 2-6 år. Under passen aktiveras barnen i olika idrottsaktiviteter både med och utan boll. Passen består av lekfulla övningar i syfte att skapa en känsla av att det ska  vara roligt att röra på sig, samtidigt som aktiviteten i sig ska ge en glädjefylld upplevelse med riktigt roliga minnen.

Roupéz fick  i uppdrag att ta fram en komplett idrottskollektion med både träningsredskap, kläder, accessoarer och tillbehör. Kollektionen skulle spegla Knatteskutts grafiska plattform och värdegrunder och produkterna skulle används både inom verksamheten men också utanför passen i lek med andra barn.

Syftet med produkterna var att inspirera och uppmuntra barnen till rörelse samtidigt som de skulle skapa en nyfikenhet av verksamheten när de förekom ute bland kompisarna. Kaninen Knatteskutt –  symbolen för kursen – fick  en tydlig plats på samtliga produkter.  Kollektionen utgörs av allt ifrån t-shirts, vattenflaskor, gosedjur, medaljer, gymnastikpåsar till bollar, koner, hopprep, högtalare med mera. Produkterna håller stränga kvalitets – och miljökrav och vårt nära samarbete med  Knatteskutt har gjort att nya produkter utvecklas hela tiden. Roupéz sköter även logistiken runt materialet till verksamheten där utskick av materialpaket till alla orter sker två gånger per år. Det innebär att ca 500 st kompletta paket med anpassat innehåll skickas ut för respektive aktivitet och ort. Roupéz och Sweden Sport Academy har under flera år utvecklat ett samarbete för att optimera denna helhetslösning till att bli så friktionsfri och smidig som möjligt.